Bodur Muz Fidanı
Bodur Muz Fidanı, Güneydoğu Asya’da Tropikal bölgelerde doğal bir şekilde yetişen Türkiye’de ise daha çok Anamur ile Bozyazı da yetiştiriciliği yapılabilen ağaçsı bir bitkidir. Muz, Besleyiciliğinden dolayı dünya üzerinde en çok tüketilen meyvelerden birisidir.
Göndereceğimiz Büyük Yapıda Bodur Muz Ağacının başlıca özellikleri şunlardır,
Muz Fidanı yarı gölge mekanları sever. Yıllık ortalama 20°C’nin üzerinde sıcaklık muzun gelişimi için gereklidir. Kışa girerken, meyvesi donmaması açısından kese giydirilir.
Muz Bitkisi, yüksek nemli alanlarda meyve kalitesini arttırmaktadır. Aşırı rüzgar Muz Fidanının gövdesini kıracağından, ekim için rüzgarın az olduğu yerler tercih edilmelidir.
Bodur Muz fidanı suyu seven bir bitkidir. Sulaması yaz aylarında bolca yapılmalıdır. Ancak aşırı yağış alan yerlerde bu istek daha azdır.
Kökleri bir metre derinliğe kadar inebilir. Burada dikkat edilmesi gereken toprak derinliğidir. Eğer sert bir tabakaya denk gelirse gelişimi duracaktır.
Muz fidanları humusça zengin toprakları sevmektedir ve pH değeri 4,5 ile 8,5 arasında olmalıdır. Toprağın arada çapalanıp havalandırılması gerekmektedir. Muz Fidanının A zot isteği çok fazladır. Tek başına topraktan karşılaması zor olabilir. Mutlaka A zot takviyesi yapılmalıdır.
Muz fidanında çiçeklenme Haziran ayında olmaktadır.
Hasat dönemi Ekim ve Mart ayları sonu arasındadır.
Muz bitkisinin budaması yapraklardan yapılmalıdır. Eğer Muz Fidanı yeterli güneş ışığını alamazsa gelişim gösteremez. Mutlaka budama yapılması gerekmektedir.
Aşılama, tohum ve doku kültürü ile üretilmektedir.
Hobi olarak teras, balkon gibi yerlerde saksıda yetiştiriciliğe uygundur.
Muz Fidanının gelişimini hızlandırmak amacıyla önerilen ürünler kısmında bulunan fidan dikim gübresi, dikim destek çubuğu,özel karışımlı toprak ürünlerimizden alabilirsiniz.