·Meyve aroması şeker gibi olan asit değeri diğer portakal çeşitlerine göre daha az olan bir portakal çeşididir.Hem sofralık hemde sıkmalık olarak kullanılabilir.
·Hasat zamanı Kasım-Aralık arası olup çekirdeksizdir.
·İklim istekleri:Tüm turunçgiller gibi, portakal ağacının da önde gelen isteği, sıcak iklimli bir yerde yetiştirilmektir. Portakal fidanı yetiştirildiği yerde sıcaklığın -2 derecenin altına düşmemesi iyi olur. Çünkü -9 derecenin altına düşen sıcaklıklarda ağaç donar ve ölebilir. Dayanamadığı en yüksek sıcaklıklar ise, 45 derece ve üzeridir.
·Portakal ağaçlarının gelişme sıcaklığı 12 derecede başlar, ortalama 23 derece, gelişmenin en hızlı gerçekleştiği sıcaklıktır. 37-39 derecelerde,portakal ağaçlarının gelişmesi durur. Soğuk ve sıcak esen rüzgârlar da portakal ağaçlarını kötü yönde etkiler. Yörede esen hâkim rüzgârlara karşı rüzgârkıran kurulması doğru olur. Ayrıca portakal ağaçları, bulundukları yerin havasının nem oranından da etkilenir. Düşük nem oranlı hava daportakal ağaçlarının gelişimini ve ürün verimini kötü yönde etkiler.
·Toprak istekleri:Tüm turunçgiller gibi, portakal ağaçları en iyi; bol humuslu, derin, süzek (suyu iyi akıntılı) kumlu-tınlı, tınlı ya da killi-tınlı topraklarda yetiştirilir, iyice derinlere inen köklerinin oksijen gereksinimi fazla olduğundan portakal ağacı kesinlikle ağır topraklarda yetiştirilmemelidir. Portakal ağacının yetiştirildiği yerde taban suyunun yüzeyden 1,5 m. aşağıda olması gerekir. Aksi takdirde toprakta drenaj işlemi yapılmalıdır. Toprağın kirecine karşı da duyarlı olan portakal ağaçları için en uygun toprak pH?ı 5,5-6 olmalıdır.
- Portakal FidanıYaşı:3-4 arasında
- Portakal Fidanı Durumu:Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
- Saksıda Yetiştiriciliğe:Uygun
- Hobi Amaçlı Dikim Rakımı:Ilıman iklim yerleri, soğuk iklimlerde iç mekan içerisinde saksıda
- Fidan Gönderimi:Özel tasarım fidan kutusu.
- Fidan Dikim Mesafesi:Portakal fidanlarında, dikim mesafesi fidanlar arası 6 metre, sıra arası 6 metre olacak şekilde dikim yapabilirsiniz.
- Portakal Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.
- Portakal Fidanları Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın azot ağırlıklı, çiçek döneminde fosfor,potasyum ağırlıklı gübreleme.